sobota 25. dubna 2015

Domácí mandlové mléko

.. je výborné jak chuťově, tak po zdravotní stránce. Mandle jsou bohaté na minerály, hlavně na vápník, fosfor,draslík a hořčík.
 V podobě celých jader jsou těžko stravitelné, jednodušší pro strávení jsou v podobě mléka.




Budeme potřebovat :
  • 1 hrnek mandlí
  • 4 hrnky studené vody
Je na Vás jestli zvolíte mandle loupané nebo ve slupce.
Já si mandle nejprve oloupala, pomocí spaření horkou vodou.
Poté jsme mandle nechala odpočívat 8-12 hodin ve vodě, aby pěkně nasákly a zvětšily svůj objem.

Poté z mandlí vylijeme vodu a propláchnuté mandle dáme do mixéru.
Zalijeme 4 hrnkama čisté vody a mixujeme na nejvyšší stupeň 3 minuty. 

Vytvořené mléko přecedíme přes jemné sítko a zůstane nám čisté mléko a drť,
kterou můžeme využít např. na pečení.



Mléko uchováváme v chladu, ale nejlepší je čerstvé.
Já si ho dnes přidala do mého smoothie, kde jsem si ho namixovala spolu s jahodami a chia semínky:-)


Zkoušely jste ? Chutná Vám?

♥ Any ♥

2 komentáře:

  1. Ja jednou delala kokosove a tez bylo moc fajn :) AKorat ten bordel vsude okolo no nevim zda mi to za to stalo :D:D

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmm kokosové? To zní lákavě ... máš recept? :)

      Vymazat