..bez limononcella.
Limoncello je italský likér, který se vyrábí z citronové kůry,lihu a cukru.
Moje šéfová mi donesla ochutnat koláč, kde je limoncello součástí.
Dezert mě natolik oslovil, že jsem ho musela hned udělat, ale chybělo mi doma limoncello, tak jsem zvolila alternaci bez a i tak je to výborné.
Budeme potřebovat:
250 g polohrubé mouky
250 g cukru
100 ml oleje
4 vajíčka
100 ml vody
1/2 prášku do pečiva
3 citrony
Citrony pořádně omyjeme a nastrouháme kůru, zbytek si odložíme. Všechny ingredience dáme dohromady a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech. Pečeme 30 minut na 180C do zlatova.
Po vytažení ještě teplé potřeme šťávou z citronu. Po vychladnutí, jsem si udělala ještě citronovou polevu z moučkového cukru a citronové štávy a natřela na koláč a nechala zatvrdnout.
Limoncello bez limoncella je náramně svěží do těchto horkých dnů.
A ta vůně a chuť citronu.
Mňam!
♥ Any ♥
To vypada dobre
OdpovědětVymazathttp://natalislife.blogspot.com